Vänner

Idag såg jag första avsnittet av vänner. Nostalgi! Vet liksom inte vad jag ska säga. Wow. Det var ett tag sedan och jag måste säga att det är det bästa avsnittet, eller om jag ska börja dra olika "bästa avsnitt" kommer det sluta med att jag listar 96% av alla avsnitt. Men det är något visst med det första avsnittet, eller hur? Eller vet ni det bästa av de bästa avsnitten?


Twilight

Jag läste böckerna när de kom ut på Engelska då det var innan hysterin började. Igår såg jag filmen, jag hade inte förväntat mig att den skulle vara så dålig som den faktist var. De dödade en underbar handlig men vackra scener och kvicka repliker.
Men jag förstår att alla kommer från olika platser och läser med "olika ögon" men jag tyckte inte om den. Kanske är det för att jag har haft mina egna bilder av hur alla ser ut och rör sig så länge. Jag menar fyra år, det är ett tag.
Men det finns mycket jag vill kritisera. Men jag har pratat om det med nästan alla jag känner sedan igår så det känns lite överflödigt att skriva det här.


Cabaret

Hej, i veckan har jag sett Cabaret på Stockholms Stadsteater. En vän till mig hade sett den tidigare och skrivit om det men hennes tillåtelse lägger jag upp det här för det var precis så jag kände.



"Det fanns en kabaret och det fanns en konferencier och det fanns en stad som hette Berlin i ett land som hette Tyskland. Världen höll på att gå under och jag dansade med Sally Bowles. Vi sov båda djupt..."
ur Cabaret

Jag såg Cabaret på Stockhols stadsteater i fredags och den var otroligt bra!! Scenen precis innan pausen gav mig gåshud och jag ville bara springa därifrån eftersom allt känndes så farligt, så skrämmande. Men Albin Flinkas röst höll mig fastnaglad. Han, likson de andra hade otroliga röster men det var Flinkas, Lindy Larsson, Johannes Bah Kuhnke, Siw Malmkvist och Rikard Wolff (insåg just att jag precis räknat upp nästan alla som hade något större roller...)gjorde verkligen intryck.

Men som med allt i vår världshistoria visste man att den inte skulle sluta lyckligt, jag menar hur skulle den kunna göra det? Kanske är det bara för oss dödliga att dansa med...




Välkommen till min nya blogg!

Hej!
Här tänkte jag lägga upp vad jag tycker om böcker, filmer, teatrar, musik. Allt och inget.
Jag älskar att läsa men har inte otroligt mycket tid över till det. Men det är det bästa jag vet. Jag kan sitta med några vänner i på ett fullt fik och läsa.
Film ser jag inte jätte mycket heller nu för tiden, det kan också förklaras med att andra året på gymnasiet är ganska stressigt.
Teater går jag ofta på. Min mor är den som oftast är med. Det kan vara allt från Dramaten och Stadsteatern till Circus och Globen.
Och musik, jag är kanske inte den som lyssnar på alla nya låter men när man har cirka en timmen bilfärd till skolan och lika långt hem kan jag konstatera att jag inte skulle överleva utan min iPod...

RSS 2.0